Startpagina arrow Corso Nieuws
Corso Nieuws
Hieronder leest u het laatste corsonieuws en wordt u op de hoogte gehouden van het verloop van de bouw van onze corsowagen.
Oude artikelen vindt u in ons nieuwsarchief.

Een prachtige 56e editie van het Fruitcorso; een verslag van uur tot uur
woensdag 21 september 2016
Uit de ZakengidsTiel.nl
Correspondent Bert Leenders doet verslag van het corsoweekend. Klik hierPDF-document om dit uitgebreide verslag uit Zakengids Tiel te bekijken als PDF-bestand.

 
Buren wint Fruitcorso Tiel 2016
zaterdag 17 september 2016
Uit de Gelderlander
TIEL Corsoclub Buren is de winnaar van het de 56ste editie van het Fruitcorso in Tiel. De bouwers vergaarden 331,5 punten met hun wagen en dat was voldoende voor de overwinning..

De wagen van corsogroep Buren het Fruitcorso 2016 heeft gewonnen. Fotograaf: William Hoogteyling

Lees meer...
 
Foto's Jan van Kats online
zaterdag 17 september 2016
Ingezonden bericht

Beste mensen,

Zoals vorig jaar heb ik ook dit jaar weer 2 albums gemaakt. Een album tijdens de opbouw van de wagens in Culemborg en een tweede album met foto's gemaakt op de 17e september in Tiel. Misschien leuk om te delen met alle mensen die betrokken zijn bij het fruitcorso? Ben benieuwd naar Uw reactie. Met vriendelijke groet, Jan van Kats (PS: op mijn Facebook staat een selectie van deze foto's)
Album 1: https://myalbum.com/album/dIwGtxrxkNz6 (foto's tijdens de bouw)
Album 2: https://myalbum.com/album/8s6H53qKTWIe (foto's op het parcours)
(tip van de webredactie: alle foto's van een album op MyAlbum.com kunnen in 1 keer gedownload worden als zip-bestand via de 3 liggende puntjes aan de rechter bovenkant)

Jan van Kats
 
TV-registratie van Fruitcorso 2016
zaterdag 17 september 2016
Van YouTube kanaal RegioTV Tiel
Special van SRC TV en RegioTV Tiel waarin het 56e Fruitcorso in Tiel centraal staat. Met onder andere een kijkje in onze hal tijdens de bouw en interviews met Pieter, Hans en Ardi. Half uur nagenieten 
Fruitcorso Tiel: de eerste pechvogel is de wolf
zaterdag 17 september 2016
Uit de Gelderlander
TIEL De eerste pechvogel van het Fruitcorso Tiel is bekend. De corsowagen van Culemborg is een uur te laat binnen én is gemankeerd. De achterpoten van de wolf zakken naar beneden. De hydrauliek werkt niet naar behoren.


Lees meer...
 
Spannende laatste dagen voor corsoplakkers
donderdag 15 september 2016
Uit de Culemborgse Courant
CULEMBORG Nog een paar dagen dan rijden de corsowagens weer door het centrum van Tiel. Zaterdag 17 september start om 13.30 uur het Fruitcorso. Deze laatste dagen is het altijd heel er spannend. Het laatste fruit moet op de wagens worden geplakt en dan het liefst zo laat mogelijk, dan blijft alles het mooist. Maar de plakkers zitten ook met een tijdsdruk; ze moeten zaterdagmorgen op tijd met hun wagen in Tiel zijn anders krijgen ze strafpunten. Het warme weer maakt het nog net een beetje zwaarder dan andere jaren, maar met veel enthousiasme gaan de corsoplakker de laatste dagen en uren in. De wagen komen hoe dan ook af.

Spannende laatste dagen voor corsoplakkers, foto: Theo van Dam

Noot webredactie: zie voor de allerlaatste foto's ons fotoalbum
 
Marie Philippi ontvangt lintje
dinsdag 26 april 2016
Marie Philippi
Het heeft Zijne Majesteit behaagd...

Op 26 april is onze gewaardeerde vrijwilligster Marie Philippi, naar het gemeentehuis gelokt om een huldiging van haar zoon Rop bij te wonen. Tot op het ogenblik dat burgemeester van Schelven het woord tot haar richtte, en eigenlijk ook nog tijdens het begin van zijn toespraak, was zij er van overtuigd dat zij daar als toehoorder zat.
Lees meer...
 
Van Fruit naar Corsowagen 2015
maandag 26 oktober 2015
Fruitcorso TVCulemborg TV heeft de ontwikkeling van onze corsowagens in 2015 gefilmd. Al in een vroeg stadium werd de bouw van de wagens gevolgd in de hal, tijdens transport en op het parcours in Tiel. We zien onder andere interviews met de voorzitter, ontwerpers en vrijwilligers. Een prachige terugblik op het succesvolle jaar 2015 (duur: 15 minuten) ...
Lees meer...
 
Fruitcorso TV
zaterdag 26 september 2015
Fruitcorso TVFruitcorso TV heeft prachtige beelden gemaakt van de Fruitcorso 2015. Maar liefst 4 uur beeldmateriaal van het evenement met de gehele optocht, de mozaïeken, reportages tijdens de bouw en interviews. Geniet na van het Tielse spektakel...
Lees meer...
 
Wagens van Culemborg maken indruk tijdens 55e Fruitcorso
woensdag 23 september 2015
Van de ZakenGidsTiel.nl
De corsocompetitie is weer voorbij. De jury had geen gemakkelijke taak afgelopen zaterdag toen het 55e Fruitcorso werd gehouden in Tiel. Culemborg kwam goed uit de verf. De jeugdwagen van Culemborg, met Waggelende Obers, werd als beste wagen beoordeeld en kreeg van de jury ‘Lof’. De grote wagen werd tweede.

Lees meer...
 
Fruitcorso springlevend
woensdag 23 september 2015
Van de ZakenGidsTiel.nl
Buren behaalt de hoogste eer
“Mooi, geweldig, wat een ontzaggelijk werk!” Het zijn enkele van de vele waarderende uitspraken die je kan optekenen uit de monden van de bezoekers. Een mevrouw uit Terneuzen: “Heel bijzonder en nog gratis ook. Petje af voor de organisatoren.” Opnieuw blijkt het verplaatsen van het parcours en het loskoppelen van Appelpop een gouden greep.

Door Bert Leenders
TIEL - De jury is enthousiast over de kwaliteit van de wagens: “Er zitten ware meesterwerken bij”. De scores voor idee, vorm en kleur liggen dicht bij elkaar.Het koningsduo Dennis Voorendt en Jochem Schoots, de ontwerpers van corsoclub Buren, behalen na de dip van vorig jaar, opnieuw de hoogste eer. Hun creatie, drie los van elkaar bewegende snavelvissen, wordt eerste. Het is nu de negende keer dat een corsoclub met een ontwerp van hun hand de felbegeerde fruittoef wint. 
Lees meer...
 
Jeugd Culemborg wint 55ste Fruitcorso, grote wagen tweede
zaterdag 19 september 2015
Uit de Culemborgse Courant
TIEL De jeugd van Culemborg heeft hoge ogen gegooid tijdens het 55ste Fruitcorso van Tiel, zij behaalden de eerste plaats met hun Waggelende Obers voor Drumpt en Tiel. Bij de grote wagens ging Buren met De Snavelvissen er met de eerste prijs vandoor. De tweede plaats was voor Culemborg met het Luchtschip Pegasus en Echteld werd met de Bizarre Vogels derde.

Jeugd Culemborg wint 55ste Fruitcorso

Lees meer...
 
De finale...
donderdag 17 september 2015
De hal aan de Parallelweg West is even het centrum van de wereld. Althans, onze eigen wereld van de Culemborgse fruitcorso. Nog 2 dagen en nachten voor de grande finale in Tiel. Zie www.fruitcorso.nl.

Voorlijmen, knippen, poetsen, plakken, hier en daar nog wat lassen. Het is zoals elk jaar weer een drukte van belang. Er is stress, gelukkig gezonde stress. Gaan we het halen? Zijn de wagens op tijd klaar? Er is nog heel veel te doen, maar natuurlijk gaan we het zoals elk jaar weer halen. Dat vertrouwen is er, altijd. 


Lees meer...
 
Meer...