Startpagina arrow Corso Nieuws arrow De laatste week, de laatste loodjes !
De laatste week, de laatste loodjes ! Afdrukken
maandag 06 september 2010
Het wordt allemaal erg spannend nu de laatste week voor het fruitcorso is aangebroken. Spannend, maar ook erg leuk natuurlijk! Nu is de tijd aangebroken dat alle producten gebruikt mogen worden en het is gezellig druk in de corsohal.

Uien en knoflook
De afgelopen week is er veel gewerkt met uien en knoflook. Aangezien struisvogels een bruin/rozige kleur kunnen hebben passen deze producten erg goed bij de vogels. En het resultaat is ook erg mooi. Menig struisvogelpoot en -vleugel is ermee beplakt. Kijk ook eens goed naar hoe ze zijn geplakt. Waar een ui normaal gesproken wordt gepeld, zodat er een mooi rond en glimmend product zichtbaar wordt, zijn deze uien juist met de steeltjes naar boven geplakt. Op die manier lijkt het volgens de ontwerpers meer op een struisvogel. Deze beesten zijn immers ook niet glimmend en mooi, maar juist stoffig en slordig.

1week 1week

Vers fruit
Na het werken met zaden was de overgang naar uien en knoflook al erg leuk. Eindelijk ontstaan er langzaamaan vormen en patronen op de corsowagen en krijg je een beter beeld van het eindresultaat. Toch is het het allerleukst om vers fruit te plakken. Daar staat de Betuwe immers bekend om! Er wordt al volop geplakt met tomaten, paprika’s, aubergines, mispels, peren, pepers etcetera. Ontzettend mooi al die kleuren. En wederom zijn er vaak steeltjes zichtbaar, om het stoffige karakter van de struisvogel te benadrukken, terwijl het resultaat toch erg kleurrijk is.

1week 1week 1week

Er is ook veel te leren voor de wagenbouwers van het fruitcorso. Iedereen kent natuurlijk de appel en de peer, pepers en tomaten. Maar nog niet iedereen had gehoord van zwarte aardappeltjes of kiwikomkommers.

1week,1week1week

Kindercorso
Een paar weken geleden vertelden we op deze website dat er een klein draakje geboren is in Corsoclub Culemborg. Het draakje is inmiddels al iets verder dan dat. Kijk maar eens goed wat de kinderen er allemaal op geplakt hebben. Zij zullen hier op woensdagavond en vrijdagmiddag na schooltijd mee verder gaan. Ook zij mogen dan verse producten op hun draakje gaan plakken.

1week 1week 1week

Techniek
Ook de wagenbouwers die zich met lassen en de techniek van de corsowagen bezighouden hebben niet stilgezeten. Vorige week hebben zij het mechanisme geïnstalleerd (een motortje) waardoor de voorste struisvogel in een formatie van drie daadwerkelijk gaat “fietsen”. Omdat Culemborg zich elk jaar onderscheid door zijn vernieuwende wagens met nieuwe technieken, is onze constructieploeg erg belangrijk! De ontwerpers proberen daar zelfs bij het ontwerp elk jaar op in te haken, door een beweging in de wagen te creëren.

1week 1week1week

Succes!
We wensen iedereen nog een goede, productieve, maar vooral gezellige laatste corsoweek toe!

1week 1week 1week

1week 1week 1week

1week 1week 1week>>> onder Fotoalbum kunt u nog véél meer foto's bewonderen <<<