Startpagina arrow Corso Nieuws arrow Wagens van Culemborg maken indruk tijdens 55e Fruitcorso
Wagens van Culemborg maken indruk tijdens 55e Fruitcorso Afdrukken
woensdag 23 september 2015
Van de ZakenGidsTiel.nl
De corsocompetitie is weer voorbij. De jury had geen gemakkelijke taak afgelopen zaterdag toen het 55e Fruitcorso werd gehouden in Tiel. Culemborg kwam goed uit de verf. De jeugdwagen van Culemborg, met Waggelende Obers, werd als beste wagen beoordeeld en kreeg van de jury ‘Lof’. De grote wagen werd tweede.

Door Cees Hoogteyling

CULEMBORG - De grote wagen met Luchtschip Pegasus maakte bij het publiek veel indruk, er klonk veel applaus en genoeg duimen gingen omhoog. Een mooie tweede plaats was het resultaat.

Hans Kool, voorzitter van corsoclub Culemborg: “Dit is geweldig om mee te maken. Het is een competitie waar zoveel mensen met veel plezier aan hebben meegewerkt. De onderlinge vriendschap die is ontstaan met alle andere verenigingen. Wij hebben in Culemborg een geweldige club enthousiaste mensen. Met elkaar willen we onze stad op een positieve manier op de kaart zetten. Ik denk ook dat we daar dit jaar weer in geslaagd zijn. De liefde voor het corso in Culemborg is nog steeds groeiende. We hebben dit mogelijk kunnen maken met de steun die we van de ondernemers krijgen. Het gaat niet altijd om geld, maar we worden ook gesponsord in natura.

Het bouwen van twee corsowagens, daarbij ook die van de jeugd gerekend, heeft tevens een sociale functie. Wij zijn trots op deze promotie voor Culemborg. Onze voorbereiding staat als een huis. We hebben technische mensen, die de constructie berekenen; de lassers die het plan uitwerken en de plakkers. Corso is vernieuwend, steeds een uitdaging om met z’n allen van niets iets te maken. Samen sterk zijn.”