Startpagina arrow Corso Nieuws arrow Fruitcorso springlevend
Fruitcorso springlevend Afdrukken
woensdag 23 september 2015
Van de ZakenGidsTiel.nl
Buren behaalt de hoogste eer
“Mooi, geweldig, wat een ontzaggelijk werk!” Het zijn enkele van de vele waarderende uitspraken die je kan optekenen uit de monden van de bezoekers. Een mevrouw uit Terneuzen: “Heel bijzonder en nog gratis ook. Petje af voor de organisatoren.” Opnieuw blijkt het verplaatsen van het parcours en het loskoppelen van Appelpop een gouden greep.

Door Bert Leenders
TIEL - De jury is enthousiast over de kwaliteit van de wagens: “Er zitten ware meesterwerken bij”. De scores voor idee, vorm en kleur liggen dicht bij elkaar.Het koningsduo Dennis Voorendt en Jochem Schoots, de ontwerpers van corsoclub Buren, behalen na de dip van vorig jaar, opnieuw de hoogste eer. Hun creatie, drie los van elkaar bewegende snavelvissen, wordt eerste. Het is nu de negende keer dat een corsoclub met een ontwerp van hun hand de felbegeerde fruittoef wint.  Goede tweede wordt Culemborg met luchtschip Pegasus: een indrukwekkend ontwerp met vijf prachtige paarden en een knipoog naar de vervelende economische situatie in Griekenland. Het jubilerende Geldermalsen zou de derde plek behalen. Het lukte hen echter niet om op tijd voor de jury te verschijnen. Dat kostte 30 pijnlijke strafpunten. De derde prijs gaat dus naar een collegajubilaris, Echteld. Mooie pleister op de wonde voor Geldermalsen is het winnen van de publieksprijs.

Bij de jeugd wordt Culemborg eerste, Drumpt tweede en Tiel derde. De oogappel, een waarderingsprijs voor iets verrassends en vernieuwends wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt en gaat naar de grote wagen van Drumpt en de jeugdwagen van Tiel.

De vele randactiviteiten op het corsoterrein zorgen voor veel gezelligheid. Voor iedereen is er zondag tijdens de tentoonstellingsuren wel een aansprekende activiteit. Pruuft maakt van het Kalverbos een groot gezellig terras, het publiek geniet van top-kok Pierre Wind en de optredens op het cultuurpodium.

Ook de enorme braderie van KTSM trekt veel publiek. In de winkelstraten en op het plein is het gezellig druk en is er levende muziek. Het fruitfeest wordt ieder jaar veelzijdiger. “We zullen doorgaan”, sprak Vierstromenland voorzitter Rian Verwoert dit voorjaar tijdens de presentatie van de ontwerpen in Agnietenhof alsof daar vraagtekens over zouden kunnen bestaan. De editie 2015 heeft laten zien dat het corso springlevend is en dat bouwers, organisatoren en publiek er heel veel plezier aan beleven.

Corsoclub Buren behaalt de eerste prijs. Foto: Jan Bouwhuis
Corsoclub Buren behaalt de eerste prijs. Het is voor ‘koningsduo’ Dennis Voorendt en Jochem Schoots de negende keer dat een corsoclub met een ontwerp van hun hand wint. Foto: Jan Bouwhuis