De finale... Afdrukken
donderdag 17 september 2015
De hal aan de Parallelweg West is even het centrum van de wereld. Althans, onze eigen wereld van de Culemborgse fruitcorso. Nog 2 dagen en nachten voor de grande finale in Tiel. Zie www.fruitcorso.nl.

Voorlijmen, knippen, poetsen, plakken, hier en daar nog wat lassen. Het is zoals elk jaar weer een drukte van belang. Er is stress, gelukkig gezonde stress. Gaan we het halen? Zijn de wagens op tijd klaar? Er is nog heel veel te doen, maar natuurlijk gaan we het zoals elk jaar weer halen. Dat vertrouwen is er, altijd. 


The big picture. Maanden werken we er aan. Beetje voor beetje krijgen de wagens gestalte. Prachtige ontwerpen, met heel veel fruit, groenten en zaden. De spanning onder de vrijwilligers is er vooral één van "hoe mooi gaat ie dit keer worden".  Werken voor dat ene moment van trots en kippenvel als onze wagens passeren op het parcours. Pas dan is het plaatje compleet en zien we wat er geworden is van wat ooit op tekening en maquette bedacht is. En dan weet iedereen: ook ik heb hier aan mee mogen werken. Gaaf !!!

Pegasus

De parkeerplaats bij het station is de laatste week behoorlijk vol, dit keer niet van treinreizigers. Vele vele vrijwilligers helpen de laatste dagen weer mee. Soms zijn er bijna 100 mensen in de hal. Gezelligheid troef. 

Muziekje op de achtergrond. Kopje koffie om wakker te blijven. Of om de geur van Bisonkit te verdrijven. Koekje erbij. Soms een bitterbal of een blokje kaas. Er wordt weer goed voor ons gezorgd. Samen werken we aan de wagens. Ieder draagt zijn of haar steentje bij.

Mooi om te zien is ook hoeveel kinderen er bezig zijn met de jeugdwagens "De waggelende obers". Veel nieuwe gezichten, goed voor de doorstroom en het evenwicht in onze corsoclub. Jong leert van oud en andersom. De toekomst lijkt verzekerd.

Ober

Beste Culemborgers, dit is uw laatste kans. Kom nog even kijken hoe de laatste stukken fruit bevestigd worden. De wagens zijn bijna af! Zie het wonder dat tot stand komt. Prachtige wagens zijn het al, "Luchtschip Pegasus" en "De waggelende obers". Loop gewoon even binnen. Of kom zaterdag 19 september naar Tiel.