Startpagina arrow Corso Nieuws arrow Culemborg gaat opnieuw voor 1e plek fruitcorso
Culemborg gaat opnieuw voor 1e plek fruitcorso Afdrukken
Van Gelderlander.nl
CULEMBORG - Kwam de Culemborgse corsoclub in het begin niet verder dan de laatste plaats, nu worden de ontwerpen van de vereniging gewaardeerd met een hoge plaats.Met een technisch hoogstandje doet de club dit jaar een gooi naar de hoogste plek bij het Fruitcorso Tiel.

Spectaculair
De Waterspuwers, naar een ontwerp van Pieter Meeuwissen en Dik Kusters, ziet er spectaculair uit. Met wielen van enorme afmetingen. "We hebben ons wel een beetje verkeken op het werk, maar we houden van uitdagingen. Er moeten zo'n 250 vierkante meters gevuld worden", zegt voorzitter Hans Kool.

Trendsetter
Culemborg heeft zich de laatste 10 jaar ontwikkeld als trendsetter. Ook de 1e vereniging, die het durfde om af te stappen van een wagenonderstel en met grote draaiende wielen op het parcours verscheen (Cirque des fruits, 2007). 1 jaar later greep de corsoclub net naast de titel met 2 reusachtige sprinkhanen. Kool heeft nog wel een wens: "Het zou wel wat meer mogen leven in de stad, in een dorp is dat wat makkelijker."
Hans Kool torst blij de Lof van de Jury in 2004. De eerste, en niet de laatste prijs voor Culemborg. Fotograaf Jan Bouwhuis