Startpagina arrow Corso Nieuws arrow Tiel wint 53e fruitcorso
Tiel wint 53e fruitcorso Afdrukken
Uit diverse media
Tiel flink in de prijzen bij Fruitcorso
Van omroepgelderland.nl
TIEL - Tiel is zaterdag flink in de prijzen gevallen tijdens het Fruitcorso. Zowel bij de senioren als junioren werd de eerste plaats behaald.

De wagen 'Callanara' won bij de grote wagens. De jury vond die wagen de mooiste van de 13 corsowagens. Bij de jeugd won de wagen 'Fruitschade', van het team uit de Tielse nieuwbouwwijk Passewaaij.

Volgens de organisatie was het gezellig druk tijdens de 53ste editie van het Fruitcorso in Tiel. Er waren 45.000 betalende toeschouwers. Dat is minder in vergelijking met vorig jaar. Toen waren er 10.000 tot 15.000 mensen meer. Volgens een woordvoerder van de organisatie komt dat door de aanhoudende regen.

Dat er dit jaar entreegeld voor het Fruitcorso moest worden betaald, zou geen rol hebben gespeeld. In het verleden werd er al eens geld gevraagd, maar de laatste jaren was een bezoek steeds gratis.

Tiel wint fruitcorso
Van gelderlander.nl
TIEL - Het ontwerp van de corsowagen Tiel heeft het Fruitcorso 2013 gewonnen.
De winnaars bij de jeugd: Passewaaij. Fotograaf Jan BouwhuisTiel won met een ontwerp van een soort beweegbare lelies, de Callla's, en kikkers, meer specifiek de Roodoogmakikikkers. Een ontwerp van André te Bogt. Volgens juryvoorzitter Isabella Daalderop is het niveau dit jaar hoog, en zaten de wagens dicht bij elkaar. Tiel won door 'de eenvoud in kleur en vorm'. Bij de jeugdwagens ging de eerste plaats naar stadsgenoot corsoclub Passewaaij. Een ontwerp van Daniël Scheurwater, de fantasierijke wagen 'Fruitschade'.

De tweede plaats bij het Fruitcorso ging naar Buren met de corsowagen Hoop. Derde werd Neerijnen met De geheime boodschap.

Juryrapporten prijswinnaars 53e Fruitcorso
Van fruitcorso.nl
TIEL - De prijswinnaars van het 53e Fruitcorso in Tiel zijn bekend! Winnaar van de eerste prijs plus de Lof van de jury tijdens het 53e Fruitcorso 2013 in Tiel is geworden Corsoclub Tiel met 'Callarana', imponerend op het parcours door idee, vormgeving en productgebruik plus de prachtige afwerking van de wagen.

Met 171 punten in totaal eindigde Corsoclub Tiel, het ontwerp van Andre te Bogt, bovenaan met 19 punten voorsprong op nummer twee, Corsoclub Buren met 'Hoop'. Derde bij de wedstrijdjury eindigde net als vorig jaar Neerijnen, met 'De Geheime Boodschap', een wagen die vooral werd gewaardeerd voor het kleurgebruik.

De Publieksprijs werd op zondag 15 september bekend gemaakt op een vol tentoonstellingsterrein door de voorzitter van Stichting 4-Stromenland Rian Verwoert. Hier gingen veruit de meeste stemmen naar 'Neerijnen met De Geheime Boodschap' die bij de vakjury ook in de prijzen viel.

Bekijk het volledige juryrapport Fruitcorso 2013PDF-document
Bekijk de volledige uitslag van de publieksprijs Fruitcorso 2013PDF-document

Tiel wint fruitcorso, Neerijnen derde
Van nieuwsbladgeldermalsen.nl
TIEL - Het Fruitcorso in Tiel is gewonnen door de wagen van Tiel zelf. Het ontwerp met reusachtige bloemen, genaamd Callanara, kon de jury het meest bekoren. Buren werd tweede tijdens het evenement, dat minder van de regen te vrezen had gehad dan gevreesd.
Winnaar Fruitcorso 2013grote wagens, foto: Ab Donker
De corsowagen van Neerijnen pakte het brons met 'De geheime boodschap'. De jeugdcategorie werd een prooi voor Corsoclub Passewaaij, die blijkbaar extra inspiratie had gekregen van het bezoek van SBS-weerman Piet Paulusma deze week.