Startpagina arrow Corso Nieuws arrow Dertiende Kindercorso in 2013
Dertiende Kindercorso in 2013 Afdrukken
Uit CulemborgseCourant.nl
Tiel – Het Kindercorso maakt dit jaar voor de derttiende keer deel uit van het Fruitcorso op zaterdag 14 september en is inmiddels niet meer weg te denken tussen de Jeugdwagens en de Grote wagens. Enthousiasme voor het corso start op steeds jongere leeftijd. De jeugd in Rivierenland laat zich echt gelden en creëert elk jaar nieuwe, vernuftige ontwerpen. Kinderen uit groep 1 tot en met groep 8 van de basisschool kunnen meedoen.

Vaak zijn de ontwerpen geïnspireerd op de dagelijkse omgeving en aangepast aan het voertuig waarmee de kinderen deelnemen aan de stoet. Dit varieert van skateboards, skelters, auto’s, fietsen tot driewielers en allerlei karretjes. Verdeeld in drie groepen lopen en rijden de creaties mee in het corso.

Kinderen kunnen zich nog aanmelden tot 31 augustus, individueel of als groep, bijvoorbeeld met sportclub, schoolvriendjes of met familie. De voorbereidingen voor de deelnemers starten thuis al enige tijd van tevoren met het bedenken van het ontwerp en de constructie. Ook het plakken van zaden is vooraf al mogelijk.

Op zaterdag 24 augustus en 7 september kunnen kinderen nog diverse materialen, informatie en advies ophalen bij de Kindercorso Plakhal aan de Papesteeg. Het verwerken van het verse fruit en groente vindt op dezelfde locatie plaats op woensdag 11 september. Kosten bedragen per kind € 2,50. Op www.fruitcorso.nl (zie deelnemers/ kindercorso) is meer informatie beschikbaar en daar is ook het deelnameformulier te downloaden. Voor vragen mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Foto Esther Coumans