Startpagina arrow Corso Nieuws arrow Fruitcorso helpt Leersum
Fruitcorso helpt Leersum Afdrukken
Door Jolanda van Dongen
Fruitcorso-team van Culemborg helpt bij bloemencorso in Leersum
Afgelopen vrijdag is er een groot team plakkers van de fruitcorsoclub in Culemborg gaan helpen bij de bloemencorsovereniging Larsheim in Leersum.

Het bloemencorso in Leersum was zaterdagmiddag 17 augustus en er moest de hele nacht flink worden doorgeplakt om de corsowagen klaar te krijgen. Hebben we het in Culemborg over schoonmakers, voorlijmers en plakkers, dan spreken ze in Leersum , over konters, lijmers, en stekers.   De bloemen worden niet alleen voorzien van lijm maar wordt ook met een spijker ingestoken zodat ze zeker weten dat de bloemen goed vast blijven zitten. 

Met de 22 verschillende kleuren dahlia’s is het toch een iets andere tak van sport dan met de producten die gebruikt worden bij het fruitcorso en dus even wennen. Desalniettemin heeft het fruitcorsoteam het prima naar de zin gehad in Leersum. 

Het was wel weer nachtwerk maar dat zijn ze gewend bij de corsoclub in Culemborg. In Culemborg wordt nl, in verband met de houdbaarheid van verse producten, de laatste nacht vóór het Fruitcorso ook doorgeplakt. (kunt u niet slapen….kom dan even kijken om de plakkers aan te moedigen.)

In Culemborg liggen, ondanks de vakantiegangers, zowel de grote als de jeugdwagen goed op schema. Lijkt het u leuk om ook mee te werken aan de wagen van Culemborg bent u van Harte Welkom. Kijk ook eens op de website. www.corso-culemborg.nl. Hier staan ook de nieuwtjes van de  corsoclub en natuurlijk veel foto’s over de voortgang van de wagens. 

Corsoclub Culemborg helpt bloemencorso Leersum

 

Corsoclub Culemborg helpt bloemencorso LeersumCorsoclub Culemborg helpt bloemencorso LeersumCorsoclub Culemborg helpt bloemencorso Leersum
Foto's Harrie van Dongen, vandongenfotographics.nl, in onze fotogalerij staan meer foto's

Noot van de webredactie: "onze" corsowagen, naar het ontwerp van Pieter Meeuwissen, heeft zaterdag 17 augustus de eerste plaats gewonnen op het Bloemencorso te Leersum. Het is de derde keer in vier jaar dat een corsowagen uit Culemborg in Leersum wint. Daar zijn we stiekum best een beetje trots op.