Startpagina arrow Corso Nieuws arrow Waren dat nou parasols?
Waren dat nou parasols? Afdrukken
Door Jolanda van Dongen
Waren dat nou parasols die daar zweefden over het industrieterrein zaterdag? Je zou het bijna wel denken, maar het waren geen parasols waar u lekker onder kan schuilen met dit warme weer! Als je goed hebt gekeken zag je dat het kwallen zijn. De corsoclub van Culemborg was aan het proefrijden. Het thema van de grote wagen van Corsoclub Poort van de Betuwe is dit jaar STROMING, waarin kwallen mee bewegen in de stroming.

De grote wagen staat al bijna in het "papier", maar zelfs tijdens het proefrijden werd er nog doorgeplakt. Een komisch gezicht, 5 á 6 mannen staan te discussiëren over zeer moeilijke hydraulische aansluitingen van de kwallen en twee mannen die gewoon door gaan met het plakken van papier. Zo zie je, voor iedereen is er wel wat te doen bij het bouwen van een Corsowagen. Waren dat nou parasols?

Het bijzondere van de Corsowagen van Culemborg is dit jaar o.a. dat de beweging van de kwallen computer aangestuurd wordt! De Culemborgse Corsoclub heeft nog nooit eerder met computers gewerkt aan de wagen, dus ook dit jaar (zoals de laatste jaren) weer een vernieuwing.
Over een paar weken heeft de Corsoclub weer veel vrijwilligers nodig , vooral voor het schoonmaken, voorlijmen en poetsen van het fruit. Kom eens kijken in de hal, misschien vindt u het ook leuk om mee te werken.

Ook de jeugdwagen is al ver gevorderd en heeft eveneens op zaterdag een proefrit gemaakt. Deze wagen is al helemaal in het papier en zelfs al geverfd. Helaas met het proefrijden wat scheurtjes hier en daar in het papier maar die worden komende week wel weer gerepareerd. Het lijken kauwgomballenautomaten!! Maar op een fruitcorso kan je natuurlijk geen kauwgomballen uitdelen. We houden het gezond....De jeugdwagen van Culemborg heet CULEMBORG TRAKTEERT! U kunt zelf wel raden wat de jeugd van Culemborg gaat trakteren tijdens het fruitcorso in Tiel.

Mocht u het leuk vinden om eens te kijken in de hal, kom gerust eens langs. (De groene loods aan de Parallelweg West 16, naast het P+R parkeerterrein)

Nee, het zijn kwallen