Startpagina arrow Corso Nieuws arrow Tiel speelt quitte met Fruitcorso
Tiel speelt quitte met Fruitcorso Afdrukken
Uit StadTiel.nl
TIEL - In tegenstelling tot voorgaande jaren hoeft Tiel dit jaar geen geld toe te leggen op Appelpop en het Fruitcorso.
Vooral door nauw samen te werken met de organisatoren van het dubbelevenement en een uitgekiend inkoopbeleid bespaart de gemeente ten opzichte van voorgaande jaren circa 45.000 euro. De bezuiniging is ook mogelijk gemaakt door tariefsverhogingen voor het transferium en het fietsvoetveer over de Waal. Een kaartje voor de pendelbus van en naar het evenemententerrein gaat dit jaar zes in plaats van vijf euro kosten. Ook de toegangsprijs voor de veerpont wordt duurder. Tiel zoekt verder naar mogelijkheden om de Flipjesticker achter de voorruit van Tielse automobilisten goedkoper te maken. De gedachten gaan daarbij uit naar de mogelijkheid vanuit het bedrijfsleven om de sticker te sponsoren.

Onzekerheden
De sluitende begroting kent volgens wethouder Laurens Verspuij (D66) wel twee onzekerheden. Bij slecht weer zijn aanvullende maatregelen noodzakelijk. Ook houdt de gemeente er rekening mee dat als gevolg van de tariefsverhoging minder passagiers gebruik zullen maken van de pendelbus. Ook het verwachte lagere aantal bezoekers aan het Fruitcorso zou kunnen leiden tot minder mensen die van het transferium gebruikmaken. Belangstellenden die een bezoekje willen brengen aan het evenemententerrein gaan vanaf dit jaar entree betalen.

Tiel zet volop in op een veilig evenementenweekend. Daarbij maakt de gemeente gebruik van 93 beveiligers en zo'n tachtig event support medewerkers. Politie, gemeente Tiel en de organisatie van het evenement hebben dat aantal vastgesteld volgens de maatstaven die daarvoor gelden. De komende maanden scherpen partijen hun waakzaamheid verder aan door nog een multidisciplinaire risicoanalyse te houden. Door samen de analyse te doen, staan volgens de gemeente de neuzen van de betrokken partijen dezelfde kant op.