Startpagina arrow Corso Nieuws arrow Fruitcorso: 25.000 betalende bezoekers
Fruitcorso: 25.000 betalende bezoekers Afdrukken
Uit gelderlander.nl
TIEL - Het vernieuwde Fruitcorso moet dit najaar zo'n 25 à 30.000 betalende bezoekers trekken.

Dat is de verwachting van organisator 4-Stromenland. Afgelopen jaar trok het evenement naar schatting 90.000 bezoekers.

Het evenement ondergaat een grote facelift, gedwongen door de economische omstandigheden. Er komt een kleiner, afgesloten parcours waarvoor 5 euro entree wordt gevraagd. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen wel gratis naar het corso kijken. Daarbij komen er allerlei nevenactiviteiten waarmee het Fruitcorso echt een 'dagje uit' moet worden, en weer meer als podium voor de fruitsector en het toerisme dient.

Volgens bestuurslid Jochem Schoots is het een moeilijk, maar onontkoombaar besluit om voor de betaalde opzet te kiezen. "Het is een risico, maar als we het niet doen is het ook over en uit. We voelen ons verantwoordelijk voor meer dan een half miljoen vrijwilligersuren. Mensen in de hele regio die avond aan avond aan hun eigen meesterwerk werken. Het is een enorme extra inspanning maar het komt goed."

De Tielse politiek staat achter de plannen, maar niet achter het gebruik van de Teisterbantlaan voor de tentoonstelling van de wagens op maandag, zoals de organisatie wilde. Deze is daarom net als voorheen op een parkeerterrein aan de Spoorstraat. De gemeente wil besparen op de kosten van het evenementenweekend. Vooral die van het transferium voor parkeren en vervoer per bus. Het ziet er nu naar uit dat het transferium blijft op zaterdag, maar dat het wel wat duurder wordt.