Startpagina arrow Corso Nieuws arrow Culemborg presenteert corsowagens 2013
Culemborg presenteert corsowagens 2013 Afdrukken
Uit CulemborgseCourant.nl
CULEMBORG - Corsoclub Culemborg presenteert haar nieuwe ontwerpen, zowel voor de grote wagens als - voor het eerst - de jeugdwagens.

Culemborg trakteert!!
Het is feest bij corsoclub Culemborg. Want dit jaar komt er voor het eerst een jeugdwagen. Bij een kinderfeest passen taart, snoep en kauwgomballen. In het ontwerp van Ilse Wolswijk is gekozen voor de gezonde variant, namelijk drie vrolijke, felgekleurde fruitautomaten met glimmende materialen. Figuranten, de kinderen, zitten in de bollen en delen op straat fruit uit aan het publiek: 'Culemborg trakteert!!!'
 
Nieuwe visie Fruitcorso Tiel: dagje uit met het hele gezin
Het jeugdthema sluit goed aan op de wens van Vier-Stromenland om het Betuws fruit beter te promoten. De Tielse stichting ziet het fruitcorso elk jaar groeien, zowel in het aantal praalwagens als in originaliteit en creativiteit. Volgens Patrick Schoots, verantwoordelijk voor de Tielse organisatie en uitvoering, is de stad Culemborg in potentie klaar om vanaf nu ook mee te doen met een jeugdwagen. Dit jaar wordt het corso een 'dagje uit met het hele gezin', voor jong en oud, op een gesloten circuit, met diverse tentoonstellingen. Aan bezoekers zal een 'bescheiden' bijdrage worden gevraagd om het corso financieel behapbaar te maken.


Terugblik 2012
Het gaat goed met de stichting 'Culemborg Poort van de Betuwe', de corsoclub in Culemborg, zo blijkt tijdens de presentatieavond op 27 februari. Het jaar 2012 is financieel positief afgesloten. Voorgaande jaren was dit wel anders. Zowel wethouder Geertzen als voorzitter Hans Kool vertellen over de moeilijke gesprekken in 2012 in verband met de garantstelling door de gemeente. Er is weer vertrouwen in de toekomst. Het bestuur wil hetzelfde financiële beleid voeren als in 2012. Op advies van Frans Hordijk wordt het huidige beleid met aangestelde budgethouders vervolgd. De jeugdwagen wordt mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van de buurtpanels en Culemborg Klopt. Er is volop energie na de publieksprijs in 2012, ook al is binnen de club veel gesproken dat de tweede prijs van de jury best wel de eerste plaats had mogen zijn.

Dans met kwallen
Het succes van vorig jaar smaakt naar meer. Ontwerper Pieter Meeuwissen: ,,Na de welverdiende winterslaap begint ons kwallenballenfestijn, de dans van bewegende kwallen, met thema 'Stroming'. De kwallen met elk twaalf dunne, lichtgevende tentakels bewegen zachtjes, mits allemaal technisch haalbaar. Er wordt gekozen voor gedekte kleuren met strepen. Via krimpfolie en bijvoorbeeld witte bessen hopen we transparantie en een natte, glanzende uitstraling te krijgen.''

Oproep
De aanwezige kinderen zijn gevraagd komende maanden veel vriendinnetjes en vriendjes mee te nemen.
Informatiedagen Jeugdleden (12-16 jaar): 13 maart (19.00-20.00 uur) en 16 maart (14.00-15.00 uur).

Jeugdwagen Culemborg trakteert!!!

Jeugdwagen Culemborg trakteert!!!

Jeugdwagen Culemborg trakteert!!!

Corsowagen 2013 Kwallen in de stroming

Corsowagen 2013 Kwallen in de stroming

  Tekst en foto's door Tanja Moody