Startpagina arrow Corso Nieuws arrow Gouden corsoduo slaat weer toe
Gouden corsoduo slaat weer toe Afdrukken
Uit de Gelderlander
TIEL - Na drie derde plaatsen werd het weer eens tijd voor het duo Dennis Voorendt en Jochem Schoots. De succesvolle ontwerpers van corsoclub Buren kunnen zaterdag weer eens juichen. Het wordt een zege met extra glans, omdat MIERacuREUS hun tiende ontwerp voor Buren is en in totaal hun vijfde Lof van de Jury voor de club in het afgelopen decennium.De zes kleine mieren en een reusachtige 'hoofdmier' met vervaarlijke kaken en krakend geluid zorgen voor straattheater van de bovenste plank.

Figuranten werken zich volop in het zweet om de 'mierenhoop' als een geheel over te laten komen. Uiteindelijk krijgen ze loon naar werken. Toch bekent Voorendt na afloop dat de spanning immens was. De prachtige wagen van Culemborg (zeepaardjes) met figuranten in de nok leek na de eerste ronde toch ook hoge ogen te gooien. "Het was moordend, het niveau lag erg hoog dit jaar. En dan is het helemaal mooi om te winnen. We kunnen het nog, hoewel drie keer derde is ook mooi."

Het geheim van de wagen is niet alleen de verrassende en gewaagde compositie, maar zit hem ook in het productgebruik. Wie de mieren van dichtbij ziet, komt ogen tekort. Een kleine greep: oranje bloemkool, witte aardbeien, zalmaubergines, paarse spruitjes, gedroogde pepers en bonen. En ooit gehoord van kruisbeskomkommer of witte kouseband? "Er zijn heel gekke producten bij en gelukkig heeft de jury dat gezien. Ik denk dat er in het corso nog veel te winnen valt met productgebruik."

Jochem Schoots is uiteraard ook dolblij met de zege: "We wilden schilderen met producten, dat is gelukt. Vorig jaar hebben we het daar laten liggen, nu stonden we bij de jury bovenaan bij productgebruik en afwerking."

Ook Hans Stap, de regisseur in de bouwhal, kan zijn geluk niet op. "We hebben een zwaar jaar gehad, we hadden ziekte bij de lassers. Dit is echt geweldig. Mooi voor de club, voor al die vrijwilligers."

Buren viert feest. Voorzitter Ruud Drost houdt de Toef omhoog, daarachter de ontwerpers Jochem Schoots en Dennis Voorendt. Foto: Jan Bouwhuis

Buren viert feest. Voorzitter Ruud Drost houdt de Toef omhoog, daarachter de ontwerpers Jochem Schoots en Dennis Voorendt. Foto: Jan Bouwhuis