Startpagina arrow Corso Nieuws arrow Aantal jeugdwagens Fruitcorso bereikt record
Aantal jeugdwagens Fruitcorso bereikt record Afdrukken
Uit StadTiel.nl
TIEL - Met het record aantal deelnemende jeugdwagens van zeven aan de start op 8 september lijkt de toekomst van het Fruitcorso al haast verzekerd. De animo onder de jeugd bij de corsoclubs is ongekend groot en groeit nog ieder jaar. De eerste stap naar het ontwerpen en bouwen van wagens wordt vaak met het kindercorso gezet. ,,Je gaat een keer kijken met een vriendje of vriendinnetje en dan ben je verkocht.''

Drumpt is de Jeugd titelverdediger van 2011 en neemt dit jaar deel met 'Sop'. Jari van Winsum is de ontwerper en heeft gekozen voor een vrolijke inzending. Ooit eerder een vrouwtjes nijlpaard zo heerlijk zien badderen? De jeugd van Drumpt heeft het voor elkaar gekregen. Debutant in 2012 is de jeugdwagen van Passewaaij met de toepasselijke titel 'Klaar voor de start'. Een enthousiaste groep mensen is met hulp van andere corsoclubs hun eerste wagen aan het klaarstomen.
Muizen vormen de hoofdmoot van de wagen van Zoelen. Een nieuw ontwerperscollectief van 5 personen heeft met als titel 'de Zoelense kaaskopjes' op een aansprekende, speelse manier de jeugd van dit dorp verbeeld. De Betuwe vormt een coole hangplek voor de aliens in het ontwerp 'Buitenaards vreemd', bedacht door Berrie Briene van de jeugdwagen Tiel. Drie aliens verkennen op deze wagen de omgeving van Tiel. 'Safari' is de titel van de jeugdwagen Buren. Hierin figureert de aap Jimbo samen met Mike de giraffe en Beckie het nijlpaard die in een jeep het lekkere Betuwse fruit hebben opgehaald.
Amsterdamse grachtenhuisjes die afzonderlijk en met grote precisie worden beplakt , vormen het decor voor het ontwerp van 'Klaas Vaak', die met zijn lantaarntje over Buurmalsen-Tricht vliegt om de kinderen zand in de oogjes te strooien. Het kinderliedje 'op een grote paddenstoel' is het thema voor de jeugdwagen van Geldermalsen/Meteren. De wagen heeft maar liefst drie paddenstoelen waar overal kaboutertjes in en op klauteren. Een wagen met hele mooie details.


Vanaf 13.00 uur zijn alle wagens op het parcours te zien op zaterdag 8 september en daarna tot en met maandag 10 september 17.00 uur op het tentoonstellingsterrein aan de Spoorstraat. Tribunekaarten om het Fruitcorso op de beste plaatsen te kunnen zien zijn te bestellen op www.fruitcorso.nl