Startpagina arrow Corso Nieuws arrow Fruitcorsojury compleet
Fruitcorsojury compleet Afdrukken
Uit CulemborgseCourant.nl
TIEL - Elk jaar komt een explosie aan emoties vrij wanneer een corsoclub hoort dat 'de wagen mag stoppen'. De 1e prijs is dan vergeven. Dit hoogtepunt voor de bouwers is de afsluiting voor de juryleden van het Fruitcorso. Hun werk zit erop, eindelijk mag de uitslag bekend worden.

,,In de komende periode hebben we zoveel mogelijk mensen nodig. We hebben er nooit genoeg! Ieder van ons werkt graag mee aan deze bijzondere promotie van Culemborg. Het is erg leuk om te doen en een leuk verzetje van mei tot september. De sociale functie vinden we erg belangrijk.''

Ook dit jaar is de vakjury weer gevormd en compleet. De groep bestaat uit een mix van oud-ontwerpers, beeldend kunstenaars, vormgevers, schilders, bloemarrangeurs en kenners van productkwaliteit. Vaak niet de minste namen: zo behoren de bloemarrangeurs tot de top van Nederland die de Nederlandse producten wereldwijd onder de aandacht brengen.
De vakjury beoordeelt de corsowagens in drie categorieën: idee & vormgeving, kleurgebruik en productgebruik & afwerking. De beoordeling gebeurt in twee rondes: in de ochtend op het tentoonstellingsterrein en in de middag op het parcours. Een ideale mix om de wagens van dichtbij te bekijken en de indruk en beleving van de wagens op het parcours te voelen. Samen vormen alle rangschikkingen de einduitslag die in no-time naar de hoofdtribune moet. De druk ligt hoog, want de wagens staan dan alweer klaar om de 2e ronde te maken.

Publieksjury
Ook bezoekers kunnen een stem uitbrengen. Op het parcours worden duizenden stemformulieren uitgedeeld, waarop je kunt stemmen voor je favoriete jeugd- of grote wagen. De formulieren worden gelijk na de eerste ronde opgehaald. De wagen met de meeste stemmen krijgt de publieksprijs, welke zondag om 13.30 uur op het tentoonstellingsterrein bekend wordt gemaakt.

Op 8 september vanaf 13:00 uur is het Fruitcorso te bewonderen op het parcours in Tiel. Daarnaast zijn de creaties op 8, 9 en 10 september van dichtbij te bekijken op het tentoonstellingsterrein aan de Spoorstraat. Voor meer informatie zie www.fruitcorso.nl.