Startpagina arrow Corso Nieuws arrow Fruitcorso in teken van vernieuwing
Fruitcorso in teken van vernieuwing Afdrukken
Uit deGelderlander.nl
TIEL - Het komende Fruitcorso, dat over een maand plaatsheeft, kent tal van nieuwe elementen. De vele bestuurswisselingen drukken al een stempel op het evenement. Zo is er een stoetcommissie in het leven geroepen, die de optocht van corsowagens nog meer amusementswaarde wil geven.

Woordvoerder Jochem Schoots van de stichting 4-Stromenland: "Het is een commissie van ervaringsdeskundigen uit het verleden en mensen uit het theater. We willen een mix van traditie en vernieuwing. Dit jaar rijdt er bijvoorbeeld een dj-wagen mee en treden leerlingen van De Plantage op."

Ook nieuw is een commissie, die de corsoclubs begeleidt. Teamleider Antoinette van Barneveld: "De verenigingen liggen op schema. We zijn heel blij dat Neerijnen weer volop meedoet." De club zat een paar weken geleden in de knel door gebrek aan vrijwilligers, maar die problemen zijn opgelost.

Van Barneveld merkt op dat opvallend veel clubs alternatieve materialen gebruiken: "Je ziet onder meer veel glas en stof. Dat zie je bijvoorbeeld bij West Maas en Waal, Drumpt, Culemborg en Ingen." Voor het eerst krijgen clubs een eigen ruimte om bij aankomst hun wagen te herstellen na de reis. Dat gebeurt op aparte locaties buiten het tentoonstellingsterrein.