Startpagina arrow Corso Nieuws arrow Corsoclubs op de voet gevolgd door nieuwe commissie
Corsoclubs op de voet gevolgd door nieuwe commissie Afdrukken
Uit CulemborgseCourant.nl
TIEL - Iedere corsoclub heeft vanaf nu een persoonlijke begeleider die de belangen van zijn/haar club behartigt en een brug slaat tussen de Stichting 4-Stromenland en de corsoverenigingen. Deze wagenbegeleiders die iedere drie weken de club bezoeken, zijn verenigd in de nieuwe Commissie Wagenbouwbegeleiding met als Teamleidster Antoinette van Barneveld. 

Door het regelmatige persoonlijk contact worden de communicatielijnen tussen het kloppend hart van het Fruitcorso, de corsoclubs, en de Stichting 4-Stromenland veel korter. De wagenbegeleiders die veel corso-ervaring hebben, zijn het eerste aanspreekpunt voor de deelnemers tijdens de bouwperiode en tijdens het corsoweekend.

Antoinette van Barneveld: ,,Iedere wagenbegeleider heeft twee of drie clubs onder zich. Er zijn recent kennismakingsavonden geweest met de besturen van de clubs en de betreffende wagenbegeleider. Als laatste punt van zo'n avond kreeg iedere corsovereniging drie vragen mee: waar moeten we (de Stichting) mee stoppen, waar moeten we mee doorgaan en waar moeten we mee beginnen. Hier zijn mooie dingen uitgekomen en het is zeer waardevol geweest."

Het belangrijkste voor ons is dat de corsoclubs ons gaan zien als hun persoonlijke contact bij de Stichting 4-Stromenland, die ze altijd kunnen benaderen en dat wij veel voor ze kunnen betekenen, van het geven van bouwtechnische adviezen tot het signaleren van problemen en aandragen van oplossingen. De commissie bestaat uit Antoinette van Barneveld (teamleidster), Elly Sterrenberg, Martin van Arkel, Niels Schoots, John van Geldere.

Antoinette van Barneveld, geboren Tielse, is opgegroeid met het corso en is al jaren als hulpverleenster bij het Rode Kruis actief tijdens het Fruitcorso. In 2011 kwam ze toevallig in een wagenbouwhal van het kindercorso terecht en raakte enthousiast door het zien van al die kinderen die bezig waren met zaden en verse producten. ,,Ze zeggen wel eens het is een virus en het klopt inderdaad, ook ik werd erdoor besmet.''