Startpagina arrow Corso Nieuws arrow Slotmiddag met BBQ
Slotmiddag met BBQ Afdrukken
Verslag over de slotmiddag van Jan Klein Brinke... Toespraak Hans Kool

Voordat alle vrijwilligers binnenkwamen om het jaarlijkse “slotfeest” te vieren, werd een poging gedaan om stoelen en tafels schoon te maken en de tafels te voorzien van helderwit tafel”linnen” met schaaltjes traditionele nootjes, een waxinelichtje en benodigdheden voor de koffie of thee. 

Waarschijnlijk ook traditiegetrouw kwam Rik als eerste gast binnen en na ongeveer een uur waren de + 65 gasten binnen. 

Dank aan DagmarHans Kool maakte zich intussen op voor zijn toespraak, waarin hij eerst een aantal mededelingen deed. Zo ging hij in op het besluit van Ad Haneveer om te stoppen met ontwerpen voor Culemborg, het besluit van om het secretariaat door te geven aan Jan Klein Brinke en de beslissing van Pieter Meeuwissen om te gaan ontwerpen voor onze corsoclub.

Het bestuur is van mening dat het een goed jaar is geweest; een goede sfeer met een helaas tegenvallend resultaat in Tiel. Bij de jeugd kunnen we stellen dat er een fantastische wagen is gebouwd. Alle begeleiders worden dan ook van harte bedankt.

Natuurlijk moesten vele mensen bedankt worden voor hun inzet: de begeleiders van het kindercorso, Ad Haneveer en Pieter Meeuwissen voor de begeleiding bij de grote wagen, Pieter Meijer en Harry van Dongen voor de website en de foto’s, de medebestuursleden en Dagmar Leeuwerke voor haar secretariaatswerkzaamheden. Met Ad Haneveer wordt op een nader moment in klein comité afscheid genomen.

Ondertussen had slagerij Milco de BBQ-zaken binnen gebracht en samen met enkele bestuursleden klaargezet. Hans kon zijn toespraak dan ook met recht besluiten met een smakelijk eten voor iedereen.

De BBQ zag er prima uit en smaakte ook uitstekend. Op drie grote barbecues kon je je zelfgekozen vlees braden (of zwart laten worden), een keuze maken uit één van de heerlijke salades en onder het genot van een door Henk  Blijenwerk ingeschonken drankje, nuttigen. Dat het goed was, kon je zien aan de terugkerende gang naar de barbecues.

Tot slot konden we genieten van twee dvd’s: één over de bouw van onze eigen wagen en de ander over de presentaties van alle dorpen in Tiel. Deze dvd’s zijn overigens te koop. Bij Gerard te bestellen en tegen vooruitbetaling van 10 euro per dvd. Hans bedankte Niek van Eldik en Rien Nout voor het maken en presenteren van de films. Verder kon iedereen de groepsfoto voor de corsohal ophalen en de kinderen daarnaast ook nog hun foto bij de eigen wagen.

Slotmiddag