Startpagina arrow Corso Nieuws arrow Corsoclub zoekt het in hogere sferen
Corsoclub zoekt het in hogere sferen Afdrukken
dinsdag 29 maart 2011
Uit de Culemborgse Courant
CULEMBORG - De corsoclub Culemborg gaat dit jaar wel een grote uitdaging uit tijdens het 51ste fruitcorso. De wagen waarmee de club gaat verschijnen heet Limit in the sky. Daarmee worden alle wonderlijke dingen in het planetenstelsel uitgebeeld en zij zullen ook tijdens het corso draaien.

De bliksem en donder van de God Donar zal dan ook klinken. Het zal voor de bouwers een hele klus worden om er iets moois van te maken. In ieder geval hebben de lassers al het een en ander in elkaar gelast. Zij zullen ook alle kunststukken uit moeten halen. Maar zoals gezegd: corsoclub Culemborg zal in Tiel weer de nodige aandacht gaan krijgen.

Voorzitter Hans Kool blikte nog terug naar het afgelopen seizoen, waarin zoveel gebeurd is en waarin vele zieken waren. Gelukkig zijn de meesten weer aanwezig. Ik ben weer zo gek om terug te komen als voorzitter en bedankt Richard Jansen voor het vervullen van de taak. Vooruitkijkend ziet Hans het somber in met de financiën. ,,We moeten zuinig zijn'', aldus Hans. ,,Ook moeten we achter het nieuwe bestuur staan van Vier Stromenland. Er is al zoveel over geschreven. Laten we zorgen dat het komende corso er weer staat als een huis en hopen dat de sponsors in de recessie ook aan ons denken'', aldus de voorzitter.

Nieuw duo ontwerpers
Ad Haneveer heeft weer zijn ontwerp gemaakt, maar zal het niet kunnen doen met Dick Kusters, die heeft afscheid genomen. Er is een waardig opvolger Pieter Meeuwissen, die Ad gaat helpen bij de wagen met het productgebruik en de kleur. Pieter heeft al eerder geholpen bij de wagen van Echteld en Meteren/Geldermalsen. Hij heeft 16 jaar in het Tiels fruitcorso geholpen en omdat hij in Zundert heeft gewoond, heeft hij daar ook zijn steentje bijgedragen bij het bloemencorso. Hier heeft hij 40 wagens van mooie bloemen voorzien. Dus ervaring heeft Pieter genoeg en hij ziet uit naar de nieuwe uitdaging.

Van bierdop tot corsowagen
Op de wijze zoals men van Ad Haneveer gewend is werd gewerkt naar de maquette van de nieuwe wagen. Eerst liet hij een bierdop de ronde gaan, waaruit hij zijn ideeën heeft gehaald voor de nieuwe wagen. Via een videofilm liet hij daarna zien dat hij zich begeven had naar de wolken in de lucht en wat daarachter zit. Hij zag diverse planeten draaien, een engeltje en Donar over de wolken rijden. Daarom vroeg hij de drie J's Jan, Jan en Joop met Richard en Wouter ieder een wolk ter hand te nemen en te oefenen met het plaatsen van de wolken. Daarmee ging men langzaam naar het eindresultaat toe.

In fases naar de maquette
In de deuropening verscheen tussen de wolken engel Gabriël (Henk Blijenberg), die via kleine stukken liet zien wat de wagen zal worden. Ook het bovenaanzicht in tekening werd getoond. Hierna kwam tussen de wolken in het  van de nieuwe wagen tevoorschijn. Iedereen was verrast van hetgeen hen te wachten staat. Dank bracht Ad aan de lassers die al zoveel voorbereidend werk hebben gedaan. Hij vroeg de bouwers dan ook een kijkje te gaan nemen in de werkplaats. Maar eerst werd wethouder Willem-Jan Stegeman naar voren gehaald om de maquette van dichtbij te aanschouwen. De wethouder was enthousiast over dit stukje werk en hij verzekerde dat hij ook zal meehelpen om de wagen tot iets moois te maken. In ieder geval de bouwers waren erg enthousiast over al het moois wat The Limit of the sky brengt.

Engel Gabriël (Henk Blijenberg) overhandigt wethouder Willem-Jan Stegeman gouden maquette, foto Theo van Dam

Gouden maquette van Culemborgse corsowagen 2011, foto Theo van Dam

Corso Culemborg presenteert nieuwe corsowagen 2011, foto Theo van Dam

Dick Kusters met zijn opvolger Pieter Meeuwissen, foto Theo van Dam

Foto's: Theo van Dam


Meer foto's van Harry van Dongen in ons online fotoalbum.