Startpagina arrow Corso Nieuws arrow Zoelen winnaar van 50e Fruitcorso, Culemborg tweede
Zoelen winnaar van 50e Fruitcorso, Culemborg tweede Afdrukken
zaterdag 11 september 2010
Van omroepgelderland.nl
TIEL - De corsoclub Zoelen heeft zaterdag de 50e editie van het Fruitcorso in Tiel gewonnen. Tweede werd Culemborg en Buren eindigde als derde.

Het Fruitcorso in Tiel had dit jaar een koninklijk tintje. Kroonprins Willem-Alexander en prinses Maxima en hun kinderen waren aanwezig bij de 50e viering van dit evenement.

Dat de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane aanwezig zouden zijn, bleef tot op het laatste moment een verrassing.

Het koninklijk gezin keek daar naar 17 met groente en fruit versierde wagens die door de stad reden. De wagens komen uit 13 verschillende plaatsen in Rivierenland. 

De optocht verliep zonder problemen. Alleen de wagen van Ingen had pech, waardoor ze drie uur te laat op het parcours aankwamen. De wagen werd daardoor niet beoordeeld door de jury.

Ook het gratis muziekfestival Appelpop zal vandaag waarschijnlijk veel mensen naar Tiel trekken. Artiesten als Waylon, Blof, Di-Rect en K's Choice zullen daar vandaag gaan optreden. Er wordt grote drukte verwacht in en rond de stad. Het centrum is vanwege de evenementen afgesloten voor autoverkeer.

Tiel verwelkomt dit weekend zo'n 100.000 bezoekers.

 

Noot van de webredactie: Omroep Gelderland heeft een speciale uitzending gemaakt over de Fruitcorso 2010. Heb je deze uitzending gemist, dan kun je die via het internet bekijken. Klik op deze link en de uitzending wordt automatisch gestart (voor wie wat minder tijd heeft: onze kindercorsowagen met het draakje is na 3 minuten in beeld, de grote wagen met de struisvogels heel even na 22 miniuten (jury-terrein) en na 24 minuten (eerste rondgang voor de hoofdtribune).
Er is daarvoor wel een speciale plugin nodig. Dit is een klein extra programmaatje. Staat deze plugin nog niet op je computer, dan wordt daar automatisch om gevraagd als je bovenstaande link start. Volg de bijbehorende instructies. Na installatie moet je soms je browser afsluiten en opnieuw opstarten. Het zal waarschijnlijk niet werken op hele oude computers, bovendien is een snelle internetverbinding een pre.