Startpagina arrow Corso Nieuws arrow Nog 4 weken... pronken met pronkers
Nog 4 weken... pronken met pronkers Afdrukken
maandag 16 augustus 2010
“Betuwse Pronkers”

Klik hier en lees het volledige verslag...Deze week staat er naast onze 9 struisvogels en de kindercorsowagen, nóg een project in de hal, waar hard aan gewerkt wordt: een ontzettend grote boon. Eén van onze ontwerpers, Dik Kusters blijkt hier achter te zitten.

Ter ere van het 50e fruitcorso presenteert het kunstcomité “Betuwse Pronkers” dit jaar een kunstexpositie op het corsoterrein. Het kunstcomité bestaat uit regionale kunstenaars die hun visie op fruit in Rivierenland exposeren. Eén van de kunstenaars in het kunstcomité is Dik.

De naam Betuwse Pronkers is er een met een dubbele betekenis. Betuwse pronkers zijn kunstenaars uit de Betuwe die hun kunst willen laten zien, ermee willen ‘pronken’. Een pronker is echter ook een boon, die veel gebruikt wordt voor het fruitcorso. Met zo’n naam kan de promotiewagen die over het parcours van het fruitcorso zal rijden maar één vorm hebben: een pronker. Het leuke hiervan is ook dat het nieuw is, er is nog niet eerder een pronker uitvergroot in de vorm van een corsowagen. Je zou denken dat de grote Betuwse pronker met echte pronkers beplakt zou worden, maar niets is minder waar. Om het kunstgehalte van de wagen te benadrukken, zullen er juist kleuren, structuren en producten gebruikt worden, die in het echt niet bij een pronker horen.

U kunt op de foto's klikken voor een grotere foto en dan via uw muis of de pijtljestoetsen bladeren tussen de verschillende foto's. 

PronkersPronkersPronkers

Logischerwijze kwam Dik Kusters voor het maken van een promotiewagen voor de expositie “Betuwse Pronkers” uit bij onze corsoclub. Samen met onze vrijwilligers is de afgelopen weken een grote Betuwse pronker gemaakt. Dik is ontzettend blij met al het werk dat onze corsoclub voor het kunstcomité heeft gedaan! Er is veel tijd gaan zitten in het lassen, gazen, bewerken met piepschuim, papier maché, etc. Nu de pronker klaar is om beplakt te worden zal hij verhuisd worden naar Ophemert, waar Hemertse vrijwilligers de pronker zullen gaan beplakken.

PronkersPronkersPronkers

PronkersPronkersPronkers

We zijn blij dat vrijwilligers uit Ophemert de wagen af zullen maken, want we hebben de vrijwilligers hard nodig om verder aan de struisvogels uit Culemborg te werken. Op dit moment worden er zaden geplakt op de koppen en vleugels van de vogels, en sinds kort kunnen ook de poten beplakt worden. De koppen zijn, op de verse delen na, bijna af. Volgende week beginnen we met de eerste versproducten als knoflook en uien.

PronkersPronkersPronkers

N.B.: Een feestelijke opening van de expositie “Betuwse Pronkers” vindt plaats op vrijdag 10 september om 17.00 – 19.00 uur, op het Talud achter de Rabobank te Tiel. Meer informatie is te vinden op www.menp.nl/betuwsepronkers

Lees ook "Nog 5 weken...      een terugblik" en zie hoe onze nieuwe corsowagen vanaf het begin opgebouwd is, inclusief een fimpje van het proefrijden. De komende weken gaan onze vrijwilligers voort met het plakken. Wilt u ons aan het werk zien of gezellig meehelpen? Kom eens langs...

>>> onder Fotoalbum kunt nog véél meer foto's bewonderen <<<