Startpagina arrow Corso Nieuws arrow Nog 3 weken... de geboorte van een draak
Nog 3 weken... de geboorte van een draak Afdrukken
maandag 23 augustus 2010
Culemborgse kinderen maken een draak!

Niet alleen beneden in de corsohal zijn veel vrijwilligers actief, er is ook nog een balkon, waar o.a. Joyce Elst- van Dongen samen met een groep Culemborgse kinderen werkt aan hun bijdrage aan het kindercorso.

Vorig jaar deed het kindercorso uit Culemborg voor de eerste keer mee en kreeg meteen een eervolle vermelding voor hun met een vlindertuin in een bakfiets. Ook dit jaar wordt een bakfiets gebruikt (met dank aan H.A.B. Culemborg), maar nu met iets heel spannends erin: de kinderen maken een heuse draak! Omdat de draak uit een ei kruipt noemen we hem ook wel “Zwelgje”, geleend van Olie B. Bommel.

De afgelopen weken is er een draakje gemaakt van piepschuim en hebben de kinderen deze beplakt met papier-maché. Dat was nog een heel secuur werkje! Vooral de kop met grote bek, ogen en tanden moest erg precies geplakt worden met hele kleine stukjes papier. Vervolgens hebben de kinderen de draak geverfd in allerlei mooi kleuren.

Inmiddels zijn de kinderen het ei en de draak aan het beplakken met zaden. Grote witte bonen die rechtop geplakt worden vormen het gebit van de draak. Daarvoor zijn eerst smalle platte bonen uitgezocht. Het was best moeilijk om de bonen vervolgens rechtop op een smal kantje te plakken. Maar het resultaat mag er zijn.

Een volgende uitdaging was om hele kleine zaadjes te plakken op de ogen van de draak. De kinderen vonden het heel spannend om de piepkleine zaadjes netjes naast elkaar, en dan ook nog in een rondje, te leggen.

De kleinere kinderen zijn bezig met het ei waar de draak uit komt, welke ook al erg mooi wordt. Door verschillende maten en soorten witte bonen door elkaar heen te plakken lijkt het net een echt ei.

Tijdens het fruitcorso op 11 september in Tiel mag een aantal kinderen naast hun draak lopen. Dat wordt ook heel erg spannend. Tot die tijd moet dus nog even hard gewerkt worden om de draak nóg mooier te maken! De kinderen plakken elke woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur, en op vrijdag 10 september na schooltijd.

Struisvogelpolitiek

Ondertussen gaan de bouwers van de grote corsowagen ook hard door. Op dit moment worden mooie patronen geplakt op de wielen van de fietsen van de struisvogels. Een erg belangrijke taak, omdat deze op ooghoogte zullen rijden.

Deze week zijn de uien en knoflook geleverd en zullen ook geplakt gaan worden. Een oproep aan iedereen om ons te komen helpen met bouwen, plakken, voorlijmen en het schoonmaken van producten. Iedereen is welkom!

 

Lees ook in deze serie: