Startpagina arrow Corso Nieuws arrow Dick Kusters stopt, Hans Kool weer voorzitter
Dick Kusters stopt, Hans Kool weer voorzitter Afdrukken
donderdag 21 oktober 2010
Uit de Culemborgse Courant
CULEMBORG – De bouwers van de mooie corso-struisvogels kwamen zaterdagvoor de laatste keer dit jaar bijeen om na te praten over de verrichtingen van dit jaar. Niet wetende dat er twee belangrijke mededelingen op deze avond bekend werden gemaakt.

Hans Kool weer voorzitterDe vrijwilligers werden welkom geheten door ad-interim-voorzitter Richard Jansen. Hij bedankte zijn vrijwilligers voor het harde werk dat zij verricht hadden voor het 50ste corso. Hij had ook een belangrijke mededeling. ,,Ik had aan het begin van het seizoen medegedeeld dat ik dit jaar als waarnemend voorzitter deze taak op me zou nemen. Ik ben dan ook blij dat ik kan mededelen dat we een nieuwe hebben gevonden. Het is er een die goed op de hoogte is van het fruit en het corsogebeuren. Ik wil jullie niet langer in het ongewisse laten. Hans Kool is weer bereid op de taak op zich te nemen." Waarna een dankbaar applaus klonk met de woorden 'Hansie, Hansie...'. Hans Kool was dan ook blij weer terug te keren. ,,Mijn werkzaamheden, waardoor ik het corso niet volledig kon steunen, zijn achter de rug en toen men mij vroeg om de laatste weken te helpen met de inkoop van fruit, dacht ik: ik neem de taak weer over als voorzitter en ik zie dat jullie er blij mee zijn.

Mevrouw Kusters huldigde daarna drie dames die veel betekend hebben voor het afgelopen corso met de zilveren speld. Ook de jeugd werd bedankt voor hun bijdrage aan het kindercorso en zij gaan volgend jaar door.

Minder prettig was het dat ontwerper Dick Kusters moest mededelen dat hij met zijn advies voor de corsowagen moest stoppen. ,,Ik ben vanaf 1999 actief geweest'', aldus Dick Kusters. ,,Ik wilde al eerder stoppen en toen trokken jullie me over de streep om toch door te gaan. Ik ben geen Heintje Davids en heb dus definitief besloten het even voor gezien te houden.''

De corsobouwers probeerden hem toch nog over te halen, maar dat was vergeefse moeite. Op de vraag of dat hij bij een andere corsovereniging zijn adviezen gaat geven, antwoordde Dick: ,,Als mijn handen weer jeuken om wat te doen voor het corso, dan ga ik weer naar Culemborg."

Dick Kusters stoptHierna werden beide ontwerpers bedankt voor hun inbreng. ,,In de afgelopen jaren hebben we drie tweede prijzen gehad en één eerste prijs. Daar zijn we jullie dankbaar voor. We vinden het jammer dat Dick stopt, maar Ad Haneveer blijft ons adviseren. Voor beiden heb ik een envelop en voor de echtgenoten bloemen als dank voor jullie inzet", aldus vice-voorzitter Richard Jansen.
Ad Haneveer had nog enkele bedankjes richting de lasploeg die weer schitterend werk had verricht en ook hierbij werden enkele leidinggevende bedankt met een mooi aandenken. Hierna bracht het dweilorkest Windkracht uit Zoelen de stemming erin, waarna dankbaar werd genoten van een fijne barbecue met als slot een film over het afgelopen corso.

Natuurlijk werd er ook gesproken over het volgende corso. In maart zal zeker weer de nieuwe praalwagen worden gepresenteerd en dan gaat men weer beginnen.

Foto: scheidend ontwerper Dick Kusters en echtgenote, vice-voorzitter Richard Jansen, het echtpaar Ad Haneveer en terugkerend voorzitter Hans Kool.

Foto's: Theo van Dam